Too Good To Go responsive image 1920x580 px

GODA RÅD FÖR ATT UNDVIKA MATSVINN

Visste du att den genomsnittliga avokadon har transporterats 11.000 km innan den hamnar i din lokala affär?!  Eller att det går åt mer än 10 äpplen att fylla en enda flaska äppeljuice? Häng med oss på en rolig skattjakt på Allum och lär dig allt om vad du kan göra för att bli en matsvinnshjälte.  

Från den 9 september till 29 september kan du ge dig ut på en spännande resa genom Allum tillsammans med hela familjen. Hitta de 10 bokstäverna i vår skattjakt och skapa det magiska ordet! 🍎🥕🌽

Kan du inte vänta på att komma igång? 

Vill du komma igång direkt med att göra skillnad? Oroa dig inte, vi har ett fantastiskt mat-hack som du kan prova hemma redan nu!

Broccoli-hack

Vi vet att broccolistammen inte är allas favorit och den slängs ofta bort, men visste du att du enkelt kan förvandla den till ett smaskigt snack?
1. Ta broccolistammen och dela den i tunna stavar
2. Ta din favorit dippa i en skål
3. Njut av ett gott broccolisnacks, utan matsvinn!

 

Förvarings-hacks:

Att förvara frukt och grönsaker på rätt sätt en ett fantastiskt sätt att se till att dina frukter och grönsaker håller längre. Här är tre enkla tips att få frukt och grönsaker att håll längre:

1. Sallad och Rucola: Lägg en bit hushållspapper i påsen med sallad eller rucola – pappret suger upp fukt och hjälper bladen att bevara sin krispighet! 


 
2. Bananer: Vira in stammen av dina bananer i en bivaxduk, aluminium- eller plastfolie. Bananen blir snabbare övermogen om stammen är exponerad för syre. Genom att vira in den håller den några extra dagar! 


 
3. Körsbär: Om du förvarar dina körsbär i ett lager i kylskåpet istället för ovanpå varandra, så håller de sig fräscha längre! 

 

Håll det kallt – håll det fräscht

Att förvara frukt och grönsaker i kylskåpet kan förlänga hållbarheten på dem. Men, visste du att den kan hålla ännu längre om fryser den?! Vi gjorde testet åt dig och här kan du läsa hur länge du kan förvara din mat i frysen: 
Bär, bananer och äpplen: 9-12 månader
Squash, broccoli och blomkål: 8-12 månader
Grönsakssoppa: 2-3 månader

Visste du att reducera matsvinn är ett enkelt sätt att bidra till att tackla klimatförändringar? För mer information, klicka här:  tgtg.to/tgtg-claims 

 

Ladda ner Too Good To Go och börja rädda mat direkt! 

Vi drömmer om en planet utan matsvinn. Varje dag slängs mat som inte sålts i don favoritrestaurang, mataffär, café och butik, bara för att det inte har sålts i tid. Too Good To Go är appen som låter dig rädda osåld mat från dina favoritställen från att slängas.

Använd appen för att hitta Överraskningskassar från butiker och restauranger nära dig och rädda överbliven mat från att slängas. Till ett riktigt bra pris. Vill du göra skillnad och rädda mat från butikerna på Emporia eller många andra butiker i hela landet?Ladda ner Too Good To Go appen nu!