Tillbaka
Hand 1920x580

Ta hand om handen

Är dina händer torra och svider? Du kan börja med att byta ut din handtvål till en som är oljebaserad istället för vattenbaserad. Olja löser upp smuts utan att din hud torkar ut. Ett annat knep är att tvätta händerna i ljummet vatten istället för hett. Det gör stor skillnad i längden. Kom också ihåg att smörja in händerna med handkräm efter varje tvätt. Vi har samlat sju handkrämer som verkligen gör jobbet – och ger dig återfuktade, lena händer. 


Norsk superformula – Neutrogena NF Hand cream 
Smidig liten tub med handkräm gjord enligt en förtroendeingivande norsk formula. Dryg och lättarbetad kräm som gör susen för torra händer. Extra plus är att den finns både som parfymerad och oparfymerad variant. 
Apoteket, 55 kr


Fet, dryg och populär – Cetaphil Repair Sensitive Hand Cream
Kanske inte den snyggaste tuben, men så effektiv och populär. Krämen är både fet och dryg. Dessutom absorberas den snabbt in i huden och verkar snabbt. 
Kronans Apotek, 119 kr


Klassiker – Elizabeth Arden Eight Hour® Cream Intensive Moisturizing Hand Treatment
Väldoftande klassiker i premiumklassen som många refererar till som ”mirakelkräm”. Formulan är en lättjobbad kombination av kräm och gel som ger huden en mjuk och elastisk känsla som varar länge. 
Kicks, 285 kr


Svårslagen favorit – Hemp Hand Protector
Den här handkrämen är gjord av kallpressad hampfröolja och har varit mångas favorit sedan den lanserades 1998. Inte så konstigt, med tanke på att den återfuktar huden i upp till 24 timmar. Finns i både stor och liten förpackning.
The Body Shop, 130 kr (100 ml)


Lyxig handbalm – The Rituals of Happy Buddha Kitchen Hand Balm
Den här lyxiga och lugnande handbalmen är speciellt utvecklad för att ta hand om sträva, torra händer. Doftar gott av apelsin och cederträ och så snyggt förpackad att du gärna ställer fram den.
Rituals, 110 kr


Svensk vegan – Maria Nila Hand Lotion Breeze
Trodde du att det svenskbaserade, veganska märket Maria Nila bara gjorde fantastisk hårvård? Fel! Nu har de även återfuktande handkrämer med arganolja på sin repertoar. Snyggt, väldoftande och framför allt väldigt återfuktande!
Lyko,179 kr


Ekologiskt mums för händerna – Björk & Berries The Botanist
Björklövsvatten och ekologisk rapsolja, doftsatt med allt från gröna äpplen till vetiver. Visst låter det mumsigt? Björk & Berries handkrämer är vårdande, mjukgörande och 100 procent ekolyxiga.
Åhléns, 160 kr