blommor_responsiv_1920_580

Bukett med budskap

Vackra buketter av färgglada snittblommor är en uttrycksfull gåva – med ett helt eget språk. Vill du överraska, glädja eller visa ditt deltagande med en bukett? Här är några tips på vägen. 

Nyförälskad: Tidigare har en bukett av röda, blåa och vita blommor betytt frieri. Är du inte riktigt redo för det, men vill ändå visa din kärlek? Satsa på rosa blommor, som enligt traditionen betyder ”Jag är förälskad i dig och lovar dig trohet”. 

Guldbröllop: Antingen är det sju röda rosor, ett klassiskt ”jag älskar dig”, som gäller. Eller så satsar du på en blå bukett med åtta blommor, som dubbelt lovar att du förblir din kärlek trogen till döden. 

Kondoleanser: Vita liljor eller rosor är fortfarande vanliga sorgeblommor. Men det är så klart inget fel i att välja en bukett som mottagaren hade uppskattat. 

Grattis på födelsedag: En bukett som går i orangea och lila toner visar trofasthet och lyckönskningar. Ofta används rosor, nejlikor och germini i grattis-buketten – men glöm inte bort att anpassa buketten efter mottagarens egen smak. 

Krya på dig: Här är buketten nödvändigtvis inget måste. Det går lika bra att ge bort en orkidé i en kruka. Varma färger och mjuka former är ett klassiskt sätt att visa deltagande på.