Tillbaka

SIHS käpphästtävling på Allum - hoppa dig till en finalplats

kapphastar-1920x580 2

SIHS käpphästtävling på Allum

icon

SIHS käpphäst åker i år på Sverigeturné. Förra årets satsning på SIHS Käpphäst blev uppskattad av både tävlande och publik. Då genomfördes kvaltävlingar i närliggande Westfield Mall of Scandinavia. I år galopperar käpphästarna ut i landet under kvaltävlingar på fem orter och på söndag 23 oktober kommer de till Allum!

Tävlingarna är kostnadsfria och öppna för alla barn mellan 8 – 14 år. För de som inte har egen, finns käpphästar att låna. Tävlingen genomförs på två höjder: 50 cm och 70 cm. För de yngre barnen kommer det också finnas möjlighet att prova på käpphästhoppning. De fyra bästa i varje klass på respektive ort kvalar till finalen som genomförs på Mässarenan på Sweden International Horse Show. Finalen avgörs i två omgångar, lördag 27 november och söndag 28 november. Konferencier för finalerna är Gry Forsell.

Finalister från de fyra kvalen utanför Stockholm bjuds på resa med SJ och natt på hotell i Stockholm för två personer. Alla finalister får biljett till Sweden International Horse Show för två personer.

Det är Sweden International Horse Show, som i samarbete med Svenska Ridsportförbundet och lokala distriktens ridsportförbund arrangerar tävlingen SIHS Käpphäst. Partners till tävlingen är Stiftelsen Friends, H&M och Coop.

Felicia Lohff är ordförande i Skånes Ridsportförbunds ungdomssektion och är även med i en grupp som arbetar med käpphästverksamhet: - Käpphästar ger så mycket glädje, gemenskap, kunskap och rörelse bland barn och unga i hela landet. Det är extra roligt att vi nu kan erbjuda kvaltävlingar runt om i landet och final i Friends Arena där gamla både gamla och nya käpphästälskare kan samlas.

Läs mer om tävlingsupplägget och hur du anmäler dig till kvaltävlingarna här: www.horseshow.se och www.ridsport.se. Reservation för att antalet kvalplatser är begränsat.