Guide: gör vardagen enklare

Infon-1920x580

Guide: gör vardagen enklare

Guide: gör vardagen enklare

Praktisk hjälp i vardagen! Hos Allum finns inte bara ett noga utvalt utbud av butiker, här finns också en hel del andra funktioner och tjänster som kan underlätta din vardag väsentligt. 

Pressbyrån 
Här finns ett stort utbud av varor, tidningar och tjänster för dig som behöver något snabbt och enkelt. På Pressbyrån kan du handla godis, snabbmat och dryck, magasin, lotter och tobak med mera. 

Allums skrädderi & kemtvätt 
Behöver du hjälp med att lägga upp ett par byxor, ändra en ärm eller laga ett hål, ja då är det här stället för dig. Du kan dessutom lämna in dina klänningar, kostymer, rockar och kappor för kemtvätt. Här finns ett gediget kunnande kring allt som har med textil och sömnad att göra. 

Banker – resevaluta och andra banktjänster
Nordea, Swedbank och Forex Bank finns hos Allum. Här kan du få hjälp med de flesta banktjänster, och inte minst möjligheten att växla till dig resevaluta när du ska utomlands. 

Hälso- och sjukvård, tandläkare
Behöver du uppsöka hälso-, sjuk- eller tandvård finns det flera inrättningar som kan hjälpa dig. Hos Allum finns Närhälsan Partille vårdcentral, Folktandvården, Partille Privattandvård, och Tandläkare Per Olemyr. 

Västtrafikbutiken 
Här kan du köpa biljetter och få hjälp med det mesta med som rör din resa inom Västtrafik. Du kan också köpa biljetter till Flygbussarna och Nettbuss. 

Kyrkans bänk
Välkommen att slå dig ner för en kopp kaffe och en pratstund. Tisdagar mellan klockan 12 och klockan 14 kan du möta en diakon eller präst från Svenska kyrkan i Partille här. Ta chansen att samtala om livsfrågor, stora som små. Du bestämmer själv vad du vill prata om. Den du pratar med har tystnadsplikt.

Övrigt

Hos Allum hittar dessutom en hel radda med andra smarta tjänster som kan underlätta din vardag

• Lekyta: Alla besökare ska ha kul. För de små finns lek- och aktiveringsytor på plan 3.
• Babyrum: För de allra minsta finns ett babyrum där du i lugn och ro kan ta hand om ditt barn. Här finns både skötbord och ett litet lekområde. Nyckel finns att låna i Informationen. 
• Gratis wifi: När du behöver surf under shoppingen.
• Fotoautomat: När du kvickt behöver ta en proffsig bild och få den utskriven.
• Elbilsladdning: Laddstation för elbilar på takparkeringen vid entré 6.