Effektiv träning hemma

Så här kommer du igång

Det är nyttigt att träna några gånger i veckan. Och inte bara för kroppen. Flera studier visar att träning även har en positiv effekt på funktioner som minne, koncentration och kreativitet. Om ditt gymkort är på paus just nu kan du testa en effektiv hemmaträning. Ett stort plus med att träna hemma är att du inte behöver ta dig någonstans och att allt du behöver finns inom räckhåll. Här kommer några snabba tips på hur du enkelt kommer i gång!

Fem tips för hemmaträningen

Träningsform. Börja med att fundera på vad du vill träna. Är det styrka, rörlighet eller kondition? Det finns många övningar för både dig som vill få upp flåset eller bli starkare.   

Utrustning. Börja enkelt, men köp ändå en yogamatta så att du slipper ligga direkt på golvet. Ett träningsgummiband är också ett effektivt och billigt redskap som kan användas för att träna hela kroppen. 

Appar. En app kan hjälpa dig att hitta rätt övningar och samtidigt skapa ett långsiktigt mål. Det finns oändligt många träningsappar med övningar du kan göra utan utrustning. Testa Yoga Studio: Mind & Body som har färdiga yogapass, Försvarsmaktens träningsklubb som släpper ett nytt pass om dagen eller Seven – 7 minute workout som utmanar dig att träna sju minuter om dagen. 

Pepp. Vad peppar dig – rätt musik, att kika på din favoritserie samtidigt som du tränar eller möjligheten att träna med din partner eller dina barn? Allt det här kan du styra över hemma. 

Tid. Det positiva med att träna hemma är att du lätt kan anpassa dig efter dina tider, istället för gymmets öppettider. Känn efter när du kan ge mest – är det på morgonen, kvällen eller mitt på dagen? Avsätt tid för när din träning går som bäst.