Banner

Superlaget gör upp i det första digitala derbyt

13/10/22

Den 13 oktober smäller det! Erik Friberg och Marcus Berg med deras respektive superlag möts för första gången som sina egna avatarer i FIFA 23.

Matchen spelas på Länsförsäkringar E-sport Arena i Allum och livesänds på Twitch i tre perioder om 2x10 minuter och är gratis att streama. Kommenterar matchen gör inga mindre än Sveriges största FIFA-streamer Olle McDulle och C'mores Vicki Blommé

Sändningen startar klockan 19:00.

Länk till sändning: https://www.twitch.tv/lansforsakringaresport

Arrangeras av Länsförsäkringar

Arrangeras av Länsförsäkringar

Det digitala derbyt mellan IFK Göteborg och BK Häcken arrangeras av Länsförsäkringar som tidigare i år gick in som namnsponsor av f.d. Xtream E-sport Arena. 
9 av 10 unga spelar och Länsförsäkringar vill att fler vuxna engagerar sig i ungas spelintresse. 

Länsförsäkringar har samlat konkreta tips för vuxna med spelande barn och ungdomar från stiftelsen Friends och Allbry.

Prata ofta om nätet och spelande
Gör det till en del av det vardagliga samtalet – precis som du gör med andra fritidsaktiviteter och delar av barnets liv.

Försök förstå barnets liv online
Barnet ska känna att det alltid är okej att komma och berätta om någonting händer online. Bli inte arg, utan försök förstå.

Kom inte med pekpinnar
Ta spelandet på lika stort allvar som andra fritidsaktiviteter. För många barn och unga är detta en viktig del av fritiden som kan fylla många funktioner, utöver underhållningen.

Bekanta dig med spelen
Spela tillsammans med ditt barn eller följ med i barnets spelande.

Ge tid till spelandet
Kom överens med ditt barn om tydliga gränser. Stäng inte av spelet mitt i, utan kom på förväg överens om hur lång tid som behövs till exempelvis matcher.

Visa din tillgänglighet
Prioritera ditt barns intressen. Det kan till exempel handla om att visa att du aktivt och intresserat lyssnar när barnet berättar om sitt spelande eller att hjälpa till med skjuts till ett LAN.

Lär av andra
Föräldrar, vårdnadshavare och vuxna kan lära sig mycket av varandra, en del som inte kan så mycket om dataspel kan vara överdrivet skeptiska. Då kan det hjälpa att prata med andra föräldrar, som kanske kan mer.