Loppisexperten tipsar – så fyndar du second hand

Bagageloppis 20-21 maj

På lördag går startskottet för bakluckeloppisen på Allums takparkering! Vi tog ett snack med arrangören och loppisexperten Christoffer Dagh som ger sina bästa tips för hur du fyndar på loppis och vad du ska tänka på – både som köpare och säljare.

Vad ska man tänka på som loppisnybörjare? Hur fyndar man bäst på loppis?
– Det klassiska tipset är att vara på plats tidigt för att hitta de bästa fynden. Det säger sig självt, ju senare du kommer desto mer urplockat kommer det att vara. Titta också ordentligt på alla bord och var inte rädd för att gräva runt lite. Det är ofta ganska trångt på borden och ibland gömmer sig skatterna under en duk eller liknande, berättar Christoffer Dagh.

– Jag brukar också prata lite med säljaren. Kanske finns det något som inte är framplockat än?
Du ökar chanserna att hitta något men framför allt blir det mycket trevligare! Det gäller också för säljare, många gillar att höra historien bakom ett objekt så att socialisera är alltid bra på loppis.

Är det bra att leta efter något speciellt eller ska man gå dit med öppet sinne?
– Om du vill ha något specifikt är det såklart bra att kika efter det, men jag tycker alltid det är bra att vara öppen för att hitta saker du inte letar efter. Det är ofta då du hittar de riktigt bra fynden.

Har du några tips för de som ska sälja på loppis?
– Ta med dig mycket! Oftast är det de sakerna du inte tror att någon vill ha som blir sålda först. Så länge det är helt och rent är det bara att ta med sig. Sedan är det alltid bra att ha med sig lite kontanter även om de allra flesta har Swish idag – även påsar är bra att ha med eftersom många inte tänker på att de ska kunna bära hem sina fynd.

Vad tycker du är det bästa med loppis?
– Att ens saker kan få nytt liv hos någon annan och att vi inte behöver slänga så mycket – det är så tillgängligt. Hela tanken med bakluckeloppisen är att göra loppis mer tillgängligt och öppet för alla, även de som inte är loppisproffs. Det är en bra plats för nybörjare, säger Christoffer Dagh.

Loppisdatum på Allum 2023:

20-21 maj
29-30 juli
12-13 augusti

Här bokar du säljplats och hittar mer information om loppisen >>