Ull, kashmir och alpacka – 10 varma plagg för henne och honom

Ull är ett fantastiskt material på många sätt. Det är både fuktavstötande och temperaturreglerande, vilket innebär att det värmer gott när det är kallt och svalkar när det är varmt. Dessutom behöver du inte maskintvätta dina ullplagg, utan de mår bättre av att vädras. Så … för att göra en lång historia kort, vill du satsa på varma plagg som håller länge är det ull du ska satsa på. Vi har letat upp kedjornas snyggaste ullplagg just nu – i allt från fårull till merino, alpacka och kashmir. Alla priser är vägledande. Lokala avvikelser kan förekomma.


Mysigt ljusblått i alpacka
Prisvärd tröja i trendfärgen ljusblå – 38 procent alpacka och 25 procent ull. Matchas fint till ljusa jeans för en monokrom look. 
Bik Bok, 399 kr


Grönmelerad höstfavorit
Grönt är skönt, speciellt i höst. Den här grönmelerade tröjan i 65 procent ull hottar upp skogshuggarlooken och är lika snygg på jobbet som på fritiden.  
Brothers, 999 kr


Lusekoftan for the win
En klassiker i garderoben. Speciellt för oss som minns 90-talets vurm för den norska lusekoftan. Varm, ullstickad och med lös passform – helt enkelt ett måste för modeproffsen i höst. 
Carlings, 699 kr


Koftans tid är nu
”Hej du, underbara kofta i en perfekt blandning av ull och alpacka. Du har fin färg också och jag gillar verkligen dina snyggt puffiga ärmar. Ska vi ses, hänga lite? På en gång? Ja tack, det blir jättebra.” 
H&M, 499 kr


Ett säkert kort
Mer långärmat i merinoull? Självklart! Den här stiliga, marinblå varianten med tenniskrage är ett måste för alla stilmedvetna män. 
H&M, 499 kr


En snäll söker en tuff
Till en mjuk, ganska vän kortärmad topp i ull finns det ett pangigt stiltips – fuskskinnbyxan! Allt enligt den klassiska regeln: tuffa upp det mjuka och mjuka upp det tuffa. 
Lindex, 599 kr 


Strassa upp din stass
Snyggt kabelstickad, rostbrun kofta från Vero Moda i en alpacka- och ullmix som blir cirka 100 procent glammigare tack vare strassknapparna. Hett!
Cassels, 799,95 kr 


Stickad look för västkusten
Strävar du efter looken ”snygg fiskargubbe” i höst? Och då menar vi inte sydväst och galonbyxor, utan mer den stickade västkust-stilen. I så fall tipsar vi mer än gärna om den här tröjan från These glory days som levererar exakt rätt känsla.  
Volt, 899 kr


Knalligt rosa
Tror du att ull automatiskt innebär gråa toner som får dig att smälta in i höstrusket? Tänk om, tänk rätt. Den här knalligt rosa tröjan från Wera med breda muddar är ett färgsprakande motbevis. Alpacka och lös passform är grädde på moset. 
Åhléns, 699 kr


Trendig half-zip
Det här är en riktig räddare i nöden i garderoben. Den gråmelerade färgen kan tyckas enkel, men med en skjorta eller polotröja under blir stilmöjligheterna näst intill obegränsade. Att den dessutom är gjord i 100 procent ull är 100 procent toppen. 
Zizzi, 949,95 kr