varenstrender_allum_responsiv_1920_580

Jenny på Lindex i Allum tipsar om vårens hetaste trender

Färgglatt, bröllopsinspirerat, stickat, randigt och cut outs – här är några av modetrenderna du kommer att se mer av i vår.

Bild från Lindex.

 Vårmodet 2022 hämtar stor inspiration från flera årtionden – 80-, 90- och 00-talet gör nämligen comeback. Det blir kjolar i kortkort och mycket hud med midjetröjor och cut outs i såväl tröjor som klänningar och kjolar och till och med byxor.

Är du inte helt bekväm med det kroppsnära modet kan du i stället testa något mer bröllopsinspirerat i form av spets, broderi och romantiskt vitt. Men också snygga och sköna kabelstickade tröjor för kyligare vårkvällar är helt rätt i vår.

Med vårens efterlängtade grönska och ljus kommer också många härliga, starka färger på kläderna. Några av dem är: orange, vinröd, lila, ljusbeige, olivgrön och chokladbrun.

– Hos oss på Lindex i år ser vi mycket färg och höga midjor. Men även blusar och toppar med krås och puffärmar, säger Jenny Jonzon Hedlund, butikschef på Lindex i Allum.

För den som älskar 80-talsmodet kommer det finnas mycket att välja bland. Stora örhängen, draperat, glans, markerade axlar och figursydda kavajer – för att bara nämna några.


Så Jenny, vilka är vårens tre måsten i garderoben i vår?
– Jag skulle satsa på den stora skjortan, vida jeans med hög midja och en överdel i stark färg.