varensherrmode_allum_responsiv_1920_580

Moa på Brothers i Allum tipsar om vårens herrmode

Enkelhet, jordnära färger och inspiration från 30- och 40-tal – så kan man sammanfatta trenderna för herrmodet den här säsongen. Vi har ställt tre frågor om vårens herrmode till Moa Eriksson på Brothers i Allum.

Hej Moa, vilka är de stora trenderna inom herrmodet våren 2022?

– Ledorden för herrmodet just nu är minimalism och enkelhet skulle man kunna säga. Allt ska gå att matchas med vartannat och många efterfrågar bättre material som är mer hållbara i längden.
– Jeans och byxor i rak modell går starkt den här säsongen, och när det kommer till färg ser vi mycket jordnära nyanser men också ljusare färger och pasteller som återkommer varje vår, säger Moa Eriksson.

Hur ser vårens mode ut hos er på Brothers i vår?

– Färgpaletten är tydlig med just jordnära nyanser av grönt, brunt och beige. Skjortjackan är ett väldigt användbart plagg som hänger med även den här säsongen och tunna stickade tröjor har vi många varianter av.
– Jag vill också slå ett slag för våra kostymer, och här ser vi att äldre snitt med inspiration från 30- och 40-talet är på väg tillbaka. Kostymmodet har varit slimmat ett tag men nu börjar vi se rakare modeller med pressveck och högre midja.

Moa Eriksson på Brothers tipsar om gröna, bruna och beigea nyanser till våren.

Vilka tre plagg ska man satsa på för att uppdatera garderoben inför våren?
– Definitivt skjortjackan, den passar i allas garderob och funkar till i princip allt. Det är ett bra alternativ till kavaj och du kan använda den både som skjorta och tunnare jacka. Ett par snygga jeans är också ett säkert kort, gärna i en lite ljusare tvätt.
– Till sist tycker jag att du ska satsa på en stickad tröja i en av vårens färger. Långärmad, t-shirt eller varför inte en väst? Västen är lika snygg över en t-shirt som en skjorta, säger Moa Eriksson.

Besök Brothers på plan 2 av Allum. Välkommen!