Tillbaka
skjortjacka_responsiv_1920_580

Skjortjackan – 10 varianter på det mångsidiga trendplagget

Om du bara ska satsa på en jacka i höst är det definitivt skjortjackan. Den passar perfekt just nu när det är varmt ibland och ruggigt ibland. Till de varmare dagarna räcker det med en t-shirt under, och när det närmar sig nollgradigt kör du lager på lager med din mysigaste tjocktröja. Skjortjackan är grymt all-round, helt enkelt! Vi har samlat 10 skjortjackor som du hittar i våra butiker. Alla priser är vägledande, lokala avvikelser kan förekomma. 


Den lilla svarta
En svart skjortjacka är den perfekta basen i höstgarderoben. Den här i svart denim från Carin Wester är ett säkert val! Skärpet ger jackan en tuff men samtidigt sofistikerad känsla.
Åhlens, 799 kronor


Våga zebrarandigt
Djurmönstrat är på något sätt alltid rätt och i höst frossar vi gärna i zebrarandigt. Coolt stiliserat och snygg till det mesta. 
Gina tricot, 499 kronor


Rätt i rutigt
Storrutig skogshuggar-look? Yes please. Det här är en skjortjacka vi kommer att se mycket av i höst. Stort plus för skärpet som gör att du enkelt kan variera passform. 
Zizzi, 799,95 kronor


Trendlängd att räkna med
Trendigast i höst är tveklöst den långa skjortjackan. Carlings modell omfamnar dessutom den heta workwear-stilen. Win win, om du frågar oss. 
Carlings, 1 299 kronor


Slits i sidorna
Lång, rutig och med rejäla slitsar. Den här skjortjackan prickar full pott i trendpoäng. 
KappAhl, 699 kronor.


Klassiker med fluff
En fluffig teddy-skjortjacka som ger dig exakt rätt kombination av hög trendfaktor som möter klassiskt snitt. Dessutom så mysig att du aldrig kommer vilja ta av den. 
Lindex, 499 kronor


Garanterat varm i ull
Ull som håller dig varm och en cool färg som lyfter varje outfit? I den här halvlånga skjortjackan från H&M får du båda två – jackpott!
H&M, 999 kronor


Beige är bäst
Vill du satsa på en tidlös skjortjacka som håller säsong efter säsong är den här beigea jackan med avtagbart skärp det perfekta valet! Skärpet i midjan gör att du snabbt kan få en mer dressad look.
Bik Bok, 699 kronor


Läcker i lack
Lack är definitivt tillbaka, men det behöver inte vara synonymt med Matrix-mode. Den här edgy jackan från Vila är coolt plastig och riktigt het ihop med höstens ljuva pasteller. 
Cassels, 799,95 kronor


Tidlös tweed
Tweed går aldrig ur tiden och den här skjortjackan är ett perfekt exempel på hur det klassiska mönstret anpassas in i 2020-talet. Schyssta detaljer som slitsar och fransig kant gör jackan det där lilla extra.
Gina tricot, 649 kronor