bryn_responsiv_1920_580

Beautyexperten om hur du får perfekta bryn

Det är en konst att få till snygga bryn, men med lite övning och rätt verktyg kan du skapa riktigt snygga bryn hemma. Vill du hellre få hjälp av ett proffs kan du testa Kicks Beauty Services på Allum där de kan göra allt från browlift till färgning och plock. Hannah Neuvonen är butikschef på Kicks i Allum och vet vad som krävs för riktigt snygga bryn, oavsett om du gör dem hemma eller hos experterna på Kicks.

Vad ska man tänka på när man formar och stylar sina bryn?
– Jag skulle börja med att mäta ut mina bryn så du vet hur du ska plocka dem. Ta en pensel och mät med hjälp av näsan och ögat ut var brynet ska börja, vilken den högsta punkten ska vara och hur långt brynet ska vara.– Om du är nybörjare är stenciler ett bra alternativ. Du lägger dem bara ovanpå brynen och formar utifrån dem. Om du vill kan du börja med att måla i stencilen, så ser du tydligt hur resultatet kommer att bli och riskerar inte att överplocka.

Finns det några do’s and don’ts?
– Plocka aldrig ovanför brynen, då kan du se trött ut. Om du plockar underifrån får du i stället ett mer vaket utseende. Jag skulle inte heller plocka något i basen på brynet, utan hålla mig mer i slutet på brynet för en naturlig look. Samma sak gäller stylingen där jag inte brukar fylla i basen så mycket utan fokusera mer på vingen. Om du vill kan du ha pennor i två olika nyanser – en ljusare för basen och en mörkare till vingen.

Vad ser du för trender inom ögonbryn nu?
– Länge har det varit trendigt med naturliga och ganska buskiga bryn, och det gäller fortfarande. Nu har även browlift, när man lyfter brynstråna permanent, blivit populärt och då blir ögonbrynen väldigt lätta och fjädriga. Sedan har jag sett att de tunna 90-talsbrynen smugit sig tillbaka och det tror jag hänger ihop med att modet är väldigt 90-talsinspirerat nu.

Hanna Neuvonens brynfavoriter just nu


Stenciler från Anastasia Beverly Hills, 255 kronor. Kommer med fem unika stenciler som passar alla ögonbrynsformer.


Brow Freeze från Anastasia Beverly Hills, 265 kronor. Ett hårt genomskinligt vax som håller även de allra mest bångstyriga brynen på plats hela dagen.


Slant Tweezer från Teezerman, 239 kronor. En bra pincett ska vara skarp utan att vara vass.


Fixing Fiber Brow Mascara från BeautyAct, 149 kronor. En bra quickfix är en bryngel med färg. Den här har fiber i formulan som ger brynen en illusion av att vara tjockare.


Brow Definer från Anastasia Beverly Hills, 275 kronor. Ögonbrynspenna som passar alla och som går att vinkla beroende på om du vill ha tunna eller tjocks streck.

Kicks Beauty Services på Allum
På Kicks kan du få hjälp med allt från lättare makeup till brudsminkningar, hudvårdsbehandlingar och färgning av bryn och fransar. All Kicks personal är utbildade makeupartister, hudvårdsterapeuter eller brynspecialister.

Du bokar genom att ringa butiken, prata med personalen på plats eller här på hemsidan.