Paddla-kajak-1920x580

Kajakpaddling - Känn dig som en äventyrare

Känna dig som en äventyrare, hitta lugnet och uppleva avskildheten i en kajak. Upplev den bohuslänska kustlinjen, Dalslands förtrollande sjösystem eller Vänerns vackra natur från kajaken eller kanoten. 

Bohuslän
Bohuslän är en av världens finaste kustlinjer att utforska från kajaken. Häftiga paddlingsupplevelser - orörda nationalparker, mysiga sjöbodar och vilda vatten. Kajakpaddling på Västkusten har något för alla - häftiga naturupplevelser, intressant historia och spegelblanka vikar. Bohuslän erbjuder ett pärlband med smidiga startplatser och längs hela kusten finns flera internationellt kända kajakföretag som erbjuder allt från dags- och flerdagsturer till all inclusive-paket. Det finns lyxpaddling där både guide och boende ingår eller så kan man bege sig ut på egen hand med kök och tält. 
Är man ovan paddlare så finns det mängder med kurser att gå för att våga sig ut på havet. Det finns också träffar och kurser där såväl erfarna som riktigt skickliga paddlare kan fördjupa sig i paddlingens ädla konst. Allt under ledning av högutbildade instruktörer både från Sverige och utlandet.

Vänern
Kajaktur i Sveriges och EU:s största insjö med flera skärgårdar och runt 22 000 öar och skär. Här behöver du inte trängas, oro dig för brännmaneter eller tänka på att duscha av saltet när du badat. Ofta kan du hitta en helt egen strand eller ö att övernatta på. Vattnet är så rent att du kan dricka det direkt från sjön.

Dalsland
I Dalsland har du som kanotist möjligheten att uppleva naturen vild, nära och äkta. Dalsland-Nordmarkens sjösystem (eller DANO-området som det också kallas) är unikt på många sätt. Området kännetecknas av ett starkt kuperat landskap där inlandsisen efterlämnat sig många djupt nedskurna och långsmala sprickdalssjöar. Här breder ett enormt sjösystem ut sig likt en labyrint, omgärdat av trolska skogar. Vattnet är lika klart som luften är ren.

Detta är helt klart ett av Europas vackraste sjösystem och på många sätt som skapat för kanoting. Eftersom de flesta av sjöarna är långsmala går det nästan aldrig några vågor att tala om och när du blir fikasugen är det bara att doppa ner kaffepannan i sjön, så kristallklart är vattnet. Som kanotist kommer du närmare naturen än vid många andra typer av friluftsaktiviteter. Nästan ljudlöst tar du dig fram utan att skrämma djurlivet som omger dig. Du blir en del av naturen.

Massor av paddlingstips hittar du här >>

Källa: västsverige.com