mellanmal_allum_responsiv_1920_580

4 smarta och enkla mellanmål till sportlovets utflykter

Sportlovet är här och det betyder utflykter! Oavsett om det är i skidbacken eller på hemmaplan gäller det att packa med sig gott om – och gott – mellanmål till barnen så att de håller humöret uppe hela dagen. Ett bra mellanmål ska vara enkelt, lätt att plocka fram, nyttigt och ge massvis av energi. Här har vi samlat ihop fyra smarta mellanmål som passar perfekt till sportlovets alla aktiviteter.

Varmkorv i termos
Det är härligt att kunna ha varm mat med sig när det är kallt utomhus. Då är varmkorv i termos ett smart knep. Fyll bara en termos med varmt vatten och buljong och stoppa ner varmkorvarna. Korvarna tillagas i vattnet och termosen håller dem varma tills det är dags att äta. Bara att ta med korvbröd, ketchup och senap så är lunchen klar!
Och glöm inte – på sommaren går det lika bra att fylla termosen med glass…

Tunnbrödsrulle 
Ja, och då menar vi inte den klassiska tunnbrödsrullen med potatismos, räkröra och korv, utan tunnbröd som du och barnen fyller med goda grejer och sedan rullar ihop. Har du svårt att få barnen att äta grönsaker gömmer du dem lätt i en god röra som du sedan fyller bröden med. En annan lättlagad fyllning som är fyll av energi är en äggröra du gör genom att mosa kokt ägg med smör. Svårare än så behöver det inte vara.

Pizzabullar
Pizzabullar är lika goda varma som kalla, och går snabbt att göra om du köper färdig pizzadeg. Tips – om barnen får vara med och göra sitt mellanmål blir de ofta mer taggade på att äta det. Något så enkelt som att de får vara med och välja vad pizzabullarna ska fyllas med kan göra stor skillnad.

Geometriska mackor
Underskatta inte snygga mellanmål! Trekantsmackor är en klassiker, men det är lika lätt att göra cirklar, kvadrater och andra former. Kanske kan du använda en gammal syltburk för att trycka ut cirklar eller pepparkaksformar för riktigt roliga mackor?

På Allum hittar du allt du behöver för sportlovets utflykter hos Ica Maxi och Willys.