5 roliga och tuffa utmaningar!

Lopp-1920x580-v2

5 roliga och tuffa utmaningar

5 roliga och tuffa utmaningar!

Vilket lopp passar dig? 5 roliga och tuffa utmaningar för 2020


Kräla i gyttja, stänkas ner i färg eller springa riktigt, riktigt långt? Det låter kanske mer tufft än roligt, men känslan efter en fysisk utmaning är obeskrivligt skön. Här är fem lopp för dig som har som nyårslöfte att vara mer aktiv 2020. Bild från Gore-tex winterrun. 


17 januari: Gore-tex winterrun 
Starten på loppet är vid Lindholmen Science Park och sedan tar banan dig ut längs med kajens små pirer, förbi Slottsberget och runt Sannegårdshamnen. Vägen är kantad av marschaller, facklor, dj:s och eldartister. Du väljer själv om du vill springa fem eller tio kilometer.
http://icebugx.com/

16 maj: Color Obstacle Rush
Folkfest med färg på Åbytravet! Det här smågalna partyloppet bjuder på hinder, skum, musik, färg … och fem kilometers peppig löpning. Även barn över 12 år får delta, så varför inte göra det till en familjedag?
https://colorobstaclerush.se/

23 maj: Hisingen runt
Trivs du bättre på cykel? Då finns Västsveriges största cykellopp nära. Hisingen runt är ett 50 kilometer långt cykellopp i Hisingens vackra natur med start på Bananpiren. Vill du njuta av en kortare distans väljer du Hisingens hälsorunda, som är en 25 kilometer lång, flack bana. 
https://www.hisingenrunt.se/

29 augusti: Kåsjön Trail
”Tufft, vackert och välordnat”. ”Superkul och teknisk bana”.
Så lyder några av recensionerna av Partilles egna traillopp, Kåsjön Trail. Har du inte testat trailrunning än är det nog dags. Det här loppet tar dig rakt ut i skogen, runt Kåsjön. Spring 5, 11 eller 21 kilometer. 
http://kasjontrail.se/

26 september: Toughest
Som att springa 8 kilometer inte är tufft nog så ingår det dessutom att du ska ta dig igenom 40 hinder. Lerbad, repklättring, balansbräda och ninjahopp är bara några av de hinder du måste klara av. Och missar du ett hinder blir det straff! Vill du ta med dig barnen finns det även en enklare familjebana. Platsen är Kviberg Park. 
http://www.toughest.se/


Tips! Rätt utrustad för lopp och träning

Visselpipa. Om du är ute på traillopp eller ultramarathondistans och något händer kan en visselpipa vara bra om du vill göra dig hörd.
Pannlampa. Behövs troligtvis inte vid stadsloppen och hinderbanorna. Men återigen, ska du på traillopp, långdistanslopp eller sticka ut och träna på kvällen är en pannlampa ett måste.
Handskar. Till hinderbaneloppen köper du ett par handskar med ordentligt grepp.
Energigel eller flytande energitillskott. Perfekt boost under längre tävlingar. Men kom ihåg att i god tid innan loppet prova ut vilken sort som passar dig och hur ofta du behöver påfyllning. 
Träningsklocka. Optimera din träning med hjälp av en träningsklocka som mäter både distans och puls. 
Camelback eller vätskebälte. De flesta lopp har vätskekontroller, men behöver du fylla på depåerna oftare har du med dig vatten i ett vätskebälte eller en camelback, som du har på ryggen.