Tillbaka
sep_allum_responsiv_1920_580

Så behåller du lystern i håret på hösten – 3 produkter som gör underverk

Det är den torra luften under höst och vinter som gör att håret kan kännas trött, torrt och frissigt vid den här tiden. Men med rätt rådgivning och rätt produkter kan du behålla lystern i håret även på vinterhalvåret. Hos oss på Allum hittar du skickliga hårexperter på både Lyko, No Limit Barbershop och på salong La Widé – de vet precis hur du ska göra för att hålla håret i skick.
Alla priser är vägledande. Lokala avvikelser kan förekomma. Bild från Kicks.

3 tips för friskare hår i höst

Byt mössa – Ja, vilken mössa du har påverkar faktiskt ditt hår. Ull och bomull drar nämligen åt sig fukt, så byt till en mössa i kashmir eller silke så håller du frisset borta.
Börja med en bra grund – Ett besök hos frisören i början på hösten sätter tonen för resten av året. Låt experterna på salong La Widé eller No Limit Barbershop ge dig råd som passar just ditt hår.
Hitta rätt produkt – Precis som med garderoben behöver vi byta ut hårprodukterna när hösten kommer. Här nedan har tipsar vi om tre hårprodukter som kompletterar hårgarderoben.

Fuktbomba med inpackning
En bra inpackning kan verkligen göra underverk för ditt hår. Satsa gärna på en som ger mycket fukt och glans, och glöm inte ordningen schampo–inpackning–balsam! Balsam stänger nämligen hårets fibrer och då kommer inte inpackningen åt lika bra.
Lyko, Kérastase, 309 kronor

Borsta ut håroljorna
Det finns mycket oljor naturligt i håret, och med en bra borste kan du fördela de oljorna för att få upp glansen. Att borsta håret får dessutom i gång blodcirkulationen i hårbotten som annars också lätt blir torr.
Åhléns, Björn Axén, 550 kronor

Återfukta on the go
Oavsett hur bra din inpackning är och hur väl du tar hand om håret så är det ofrånkomligt att håret torkar ut under dagen. Då är en hårolja eller fuktspray en räddare i nöden! Lägg den i handväskan så kan du alltid fylla på med lite fukt vid behov.
Kicks, Lernberger Stafsing, 295 kronor