Tillbaka
Cykla-1920x580

Upplev sommaräventyr på cykel

Västsverige är ett perfekt semestermål för dig som vill upptäcka världen på två hjul, oavsett om det är i lugn takt med familjen, med mountainbike genom tallskogen eller utmed landsvägen. 
Natursköna leder ringlar fram längs hav och sjöar, över fält och platåberg, genom skogar, och rakt in i mysiga fiskelägen. Och du kan förstås kombinera aktiva cykeldagar med bekvämt boende och smakfull mat.

Känn dig fri att ta dig fram överallt, stanna för picknick var du vill och hitta äventyr i din egen takt. Allemansrätten i Sverige gör att alla har tillgång till naturen, men kräver samtidigt ett stort ansvar. Tänk på att visa hänsyn till fotgängare och att anpassa ditt körsätt efter underlaget.

På cykel ha du en enorm frihet och din cykelsemester kan se ut hur som helst. Allt från att båtluffa i skärgården och bo på mysig B&B till att färdas över stock och sten för slutligen slå upp tältet i en skogsglänta.

Västsverige erbjuder en varierande och spektakulär natur som passar utmärkt att utforska från cykelsadeln. Upptäck internationell konst utmed kusten, cykla genom det anrika tygriket i Sjuhäradsbygden eller längs Göta Kanal. Tjörn är en alldeles utmärkt cykelö, som lämpar sig för hela familjen, med sina natursköna vägar och ständiga närhet havet. Gröna cykelskyltar visar vägen.

Massor av tips för hela familjen hittar du här >>

Källa: västsverige.com