kappahl_allum_responsiv_1920_580

Susanne på Kappahl tipsar – så klär du barnen mellan säsongerna

Snart övergår vinter till vår och varmare grader, men under övergången kan väder och temperatur skifta snabbt och det kan vara svårt att veta hur man ska klä barnen. En som är expert på detta är Susanne Andersson, butikssäljare på Kappahls barnavdelning i Allum. Här kan du ta del av hennes smarta tips!Satsa på skalkläder
Det första jag brukar tipsa kunder om när vinter går mot vår är skaljacka och skalbyxor. De håller värme bra samtidigt som de andas och är vatten- och vindtäta. Väldigt bra ytterkläder för barn i rörelse och lek.

Skaljacka 599 kronorVärmande fleecekläder
Under kalla mornar kan barnet behöva en fleecetröja under skaljackan, för att sedan ta av den när temperaturen stiger med dagen. Fleece funkar också bra att ha under galonkläder om det regnar väldigt mycket och samtidigt är lite kyligare.

Fleecejacka 249 kronor
Byt vantar, mössa och skor
När det börjar bli några plusgrader och barmark kan det vara dags att byta ut de fodrade vinterstövlarna mot gummistövlar eller varmare gympaskor och gå över till en tunnare bomullsmössa och fingervantar. Apropå fingervantar: köp flerpack – de har alltid en förmåga att försvinna.

Gummistövlar 249 kronor
Extratips: Fothällar och märkpenna
– Ett misstag som många gör är att de köper för stora storlekar på barnens ytterkläder. Man tänker att det är bra att ha något som barnen kan växa i, men de får inte vara för stora eftersom de då riskerar att inte göra sitt jobb. Om du till exempel har alldeles för långa skalbyxor bildas skarpa veck vid fotknölarna där väta kan samlas upp och till slut tränga igenom. Jobba istället med fothällar i resår som går att förlänga allt eftersom barnet växer. Fothällar går också att köpa nya vilket är bra eftersom de ofta slits snabbare än skalbyxorna.

– Glöm inte att märka de nya vårkläderna med barnets namn, det underlättar för barn, föräldrar och pedagoger. När du köper en märkpenna hos oss går också 5 kronor oavkortat till BRIS.

Märkpenna 35 kronor

Hos Kappahl på Allum finns barnkläder för alla säsonger. Du hittar dem på plan 2 mellan Søstrene Grene och Levi’s Store.