Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Allum ? Klicka här

Vilket lopp passar dig? 5 tuffa och roliga utmaningar för 2019

livsstil20/12/2018

Kräla i gyttja, stänkas ner i färg eller springa riktigt, riktigt långt? Det låter kanske mer tufft än roligt, men känslan efter en fysisk utmaning är obeskrivligt skön. Här är fem lopp för dig som har som nyårslöfte att vara mer aktiv 2019.

5 annorlunda lopp i närheten av oss

19 januari: Gore-tex winterrun – stämningsfullt i kylan
Starten på loppet är i en maffig hangar i Eriksberg i Göteborg och sedan tar banan dig ut längs med älven. Vägen är kantad av marschaller, facklor, dj:s och eldartister och du väljer själv om du vill springa fem eller tio kilometer.
http://icebugx.com/

28–29 april: Aktivitus Trailrace – stenhård och lång utmaning
Det här loppet är inte för den otränade. Du startar i Jonsered och springer sedan ut i terrängen på så kallad ultramarathon-distans, där du kan välja att springa antingen 61 kilometer eller 161 kilometer. Puh!
http://www.aktivitustrailrace.se/

5 maj: Bra Bil XC MTB 50 km – naturnära på hjul
Gör du dig bättre på hjul än till fots? Då är det här mountainbikeloppet för dig! Loppet startar i Heden i Göteborg och går sedan ut i Delsjön, där banan bjuder på både tekniska och snabba partier. Underlaget varierar från grus, till terräng och asfalt och du kan delta antingen som motionär eller tävlande.
http://goteborgsgirot.se/lopp/bra-bil-xc-mtb/

10 augusti: Color Obstacle Rush – partylopp för hela familjen
Folkfest med färg på Göteborgs Galopp! Det här smågalna partyloppet bjuder på hinder, skum, musik och färg … och så klart fem kilometers peppig löpning. Även barn över 12 år får delta, så varför inte göra det till en familjedag?
https://www.colorobstaclerush.se/

28–29 september: Toughest – hinderlopp för vältränade
Som att springa 8 kilometer inte är tufft nog så ingår det dessutom att du ska ta dig igenom 40 hinder. Lerbad, repklättring, balansbräda och ninjahopp är bara några av de hinder du måste klara av. Och missar du ett hinder blir det straff! Aj! Vill du ta med dig barnen finns det även en enklare familjebana. Platsen är Kviberg park.
http://www.toughest.se/

Tips! Rätt utrustad för lopp och träning

  • Visselpipa. Om du är ute på traillopp eller ultramarathondistans och något händer kan en visselpipa vara bra om du vill göra dig hörd.
  • Pannlampa. Behövs troligtvis inte vid stadsloppen och hinderbanorna. Men återigen, ska du på traillopp, långdistanslopp eller sticka ut och träna på kvällen är det lika bra att ha med en pannlampa.
  • Handskar. Till hinderbaneloppen köper du ett par handskar med ordentligt grepp.
  • Energigel eller flytande energitillskott. Perfekt boost under längre tävlingar. Men kom ihåg att prova ut vilken sort som passar dig och hur ofta du behöver påfyllning innan det är dags för lopp.
  • Träningsklocka. Optimera din träning med hjälp av en träningsklocka som mäter både distans och puls.
  • Camelback eller vätskebälte. De flesta lopp har vätskekontroller, men behöver du fylla på depåerna oftare har du med dig vatten i ett vätskebälte eller en camelback, som du har på ryggen.

Av Allum

Här hittar du utrustningen för alla typer av lopp:

Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

031-340 28 90
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

031-340 19 00
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

010-452 85 45

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Ordinarie öppettider:
Mån-fre 10-20, lör-sön 10-18

Phone : +46 31 340 44 40
> Kontakta oss

Top