Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Allum ? Klicka här

Tips till dig som vill komma i gång med löpträningen

Trender26/03/2018

Ditt nya liv som löpare ligger på promenadavstånd. Börja i ett lugnt tempo, investera i rätt löparskor – och du är snart på väg mot en ny livsstil.

Det finns många anledningar att börja löpträna. Få träningsformer är så enkla och flexibla vad gäller miljö, tid och behov av utrustning. Vissa springer för att hålla kroppen i trim och bli piggare i vardagen. Andra gör det för att rensa huvudet. Kanske löptränar du och en vän tillsammans för att få kvalitetstid – och frisk luft på köpet. Oavsett anledning ser de flesta löpningen som ett långtidsprojekt för en mer hälsosam och aktiv livsstil.

Hitta rätt tempo

Om du är nybörjare i löpspåret eller har tagit en längre paus från löpningen finns det några saker att tänka på. Det viktigaste är så klart att ta det försiktigt. Annars kan träningen kännas motig, men framför allt finns också risken att du skadar dig. Prova att träna intervaller och varva löpningen med att promenera. Det är bättre att träna kort och ofta än långt och sällan! 

Mål som ökar motivationen

Tryter motivationen? Ha konkreta mål för din träning! Att kunna springa fem kilometer i ett bra tempo utan att stanna är ett bra första mål. Efter ett tag kommer du in i det som mer vana löpare brukar beskriva som andra andningen. Att nå den känslan kan vara en anledning så god som någon att börja springa – den är nämligen väldigt beroendeframkallande.

Tre tips för dig som vill börja jogga 

  1. Testa tekniken! Det finns många bra appar för löpning. De hjälper dig att hålla koll på allt från hur långt och ofta du springer till förbränning. Det brukar också finnas olika typer av coachning med träningsupplägg. Några av de mest populära är Runkeeper, Runtastic, Nike+ och Endomondo.
  2. Anmäl dig till ett lopp! Det kan både boosta motivationen och göra träningen ännu mer givande. Om du vill utmana dig själv ytterligare sätter du ett tidsmål som motiverar dig i träningen inför loppet. 
  3. Använd rätt utrustning! Att springa är ingen dyr materialsport, men kräver ändå viss utrustning. Investera i ett par bra skor som passar just ditt löpsteg och kläder som är anpassade för rörelse. Hos Intersport och Stadium på Allum får du hjälp att hitta utrustningen för dig.  

Av Allum

Här hittar du allt du behöver för att komma i gång med träningen

Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

031-340 19 00
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

010-452 85 45

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Ordinarie öppettider:
Mån-fre 10-20, lör-sön 10-18

Phone : +46 31 340 44 40
> Kontakta oss

Top