Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Allum ? Klicka här

Stylistens bästa tips: Så fixar du rätt look på jobbet

Trender16/08/2018

Snygg, smart och proffsig. Vad signalerar dina kläder på din arbetsplats? Vi tar hjälp av stylisten Bernardica Bröddén som tipsar dig om hur du hittar rätt stil till jobbet. 

– När mina klienter ber mig om hjälp att uppdatera sin jobbgarderob säger jag så här: Se dig omkring på din arbetsplats – vilken företagskultur råder? Vad har du för stil? Och det viktigaste av allt, vad vill du förmedla i din yrkesroll?

Det säger Bernardica Bröddén, stylist med mångårig erfarenhet som personal shopper. Hon tycker inte att det är fel att applicera sin personliga stil på jobbgarderoben, men det gäller att göra det med finess. Speciellt om du har ett arbete med klädkod, många utlandsbesök eller mycket kundkontakt.

– Ett snyggt helhetsintryck skapar du med välputsade skor, en snygg väska och få men enkla accessoarer, säger hon.

Dressad eller inte

Om du arbetar på ett företag med klädkod är det viktigt att du följer den. Om det är dressad kostym satsar du på tre stycken set med kavaj, kjol och byxa. Då kan du lätt variera dig. Och våga välj en annan kostymfärg än svart. Marinblått, duvblått, grått, mullvadsgrått eller mörkt vinröd är färger som ger ett proffsigt och samtidigt modernt intryck.

– Om du inte behöver ha kostym på jobbet väljer du välsittande jeans, snygga koftor eller innejackor och matchande toppar till. Är det kallt kan du ha en lyxig poncho över dig. Mitt råd är att ha åtminstone tio blusar eller toppar i garderoben som du kan använda på jobbet. Ha också en handfull udda kavajer, som du lätt kan slänga över dig om du till exempel ska på ett viktigt möte, säger Bernardica Bröddén. 

De viktiga accessoarerna

Bernardica Bröddén återkommer till de viktiga accessoarerna. Hon anser att skor med klack ofta är att föredra, och speciellt de dagar du använder klänning eller kjol. Smycken, manikyrerade naglar och en sjal är detaljer som kan pigga upp jobbstilen och sätta din personliga prägel på en klädkod.  

Hon har också några andra goda råd på vägen:

– Välj kläder som sitter bra på din kropp och som du trivs i. Ofta hittar du ett märke vars snitt och skärningar funkar bra på just dig.

Nedan följer ytterligare några tips!

Checklista: Så fixar du en smart jobbgarderob

  1. Företagskultur. Lär känna din arbetsplats och de eventuella klädkoder som gäller. Reser du utomlands? Träffar du kunder? Vilken roll har du? Det spelar in för hur du ska klä dig.
  2. Våga färg. Tänk gärna bortom helsvart. Ska du köpa kostym kan du testa marinblått, mullvadsgrått eller mörkt vinröd.
  3. Hel och ren. Helhetsintrycket sitter ofta i de små detaljerna. Välskötta naglar, tvättat hår, snygga skor och snygg väska gör mycket. Och glöm inte att sprätta upp sprunden baktill på kavajen!
  4. Klackar. Använd klackar till klänning och kjol. Det finns många fotriktiga klackar, från till exempel Clarks eller Ecco.
  5. Necessär. Ha alltid en liten necessär med små nödvändigheter i jobbväskan, om du hamnar på en spontan after work eller i ett viktigt möte. Rouge, läppstift, foundation, parfym, tandpetare, skavsårsplåster, torrschampo och borste är sådant du kan ha med dig.

Av Allum

Hitta din jobbgarderob på

Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

031-44 46 90
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-1

Kontakt

031-44 96 80
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

033-14 00 00
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

010-452 60 33
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

031-44 32 33
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

031-336 16 00

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Ordinarie öppettider:
Mån-fre 10-20, lör-sön 10-18

Phone : +46 31 340 44 40
> Kontakta oss

Top