Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Allum ? Klicka här

Skräddarens hemligheter: Det här kan de hjälpa dig med

Trender14/09/2017

Har du kläder som inte längre sitter som de ska? Eller har ditt favoritplagg gått sönder? Att ge gamla kläder nytt liv är ingen konst för en skräddare. Men exakt vad kan de hjälpa dig med? Här får du svaret. 

Du behöver inte slänga kläder som har gått sönder eller blivit omoderna. Utnyttja istället möjligheten att lämna in plagget till en skräddare. Det kostar oftast inte mycket att justera, laga eller åtgärda kläder som på ett eller annat sätt är i behov av lite extra kärlek. Här har vi samlat några vanliga justeringar som skräddaren kan hjälpa dig med. Men kom gärna in till Allums Skrädderi och kemtvätt om du behöver ytterligare hjälp eller råd.  

Det här kan skräddaren hjälpa dig med

  • Fixa kostymen. Kom ihåg att ytterst få kostymer sitter exakt som de ska från start – om de inte är skräddarsydda. Skräddaren är van vid att justera sådant som byxlängd, kavajvidd eller axelbredd.
  • Fodra om. Släng inte favoritjackan bara för att fodret eller fickorna gått sönder. Skräddaren fodrar om jackor eller fickor med hål i.   
  • Knappar och dragkedjor. Lösa knappar och kärvande dragkedjor är enkel match för skräddaren. Att flytta knapphål eller lägga till en extra knapp likaså.
  • Rätt i tiden. Ska byxorna vara smalare nertill? Är kavajslagen för breda? Vill du ta in midjan på en skjorta? En skräddare kan enkelt modernisera plagg som känns omoderna.
  • Lappa. Är grenen trasig på dina favoritbyxor? Det finns hopp! Ta med dem till skräddaren och se om de går att laga. Detsamma gäller så klart även nötta armbågar på kavajer och tröjor eller andra skador.
  • Flaxande gardiner. Behöver du lägga upp gardiner? Fråga skräddaren om hjälp. 

Av Allum

Välkommen in till Allums skräddare

Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

031-44 12 20

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Ordinarie öppettider:
Mån-fre 10-20, lör-sön 10-18

Phone : +46 31 340 44 40
> Kontakta oss

Top