Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Allum ? Klicka här

Öka fyndchansen: Så blir du ett reaproffs

Trender04/01/2018

Rean är äntligen här och modebutikerna är laddade med fynd och nedsatta plagg. Men vad är bäst att shoppa på rean? Här kommer några tips.

Visst är det lätt att bläddra bland reaplaggen och fastna mer för prislappen än plagget i sig? Men om du vill göra hållbara fynd som du kommer att ha stor användning för gäller det att tänka smart. Följ vår checklista och välkommen in till Allum för bättre och roligare rea!

Checklista: Så lyckas du med reafynden

 • Planera. Gå igenom din garderob i förväg. Se vilka plagg du saknar och vilka du redan har för många av. Ett klassiskt misstag är att köpa samma typ av plagg om och om igen. 
   
 • Rätt fyndläge. Har du is i magen? Våga då vänta på att plaggen sätts ned från 30 procent till 50. Men väntar du till 70 procent är risken stor att dina favoriter är borta.
   
 • Tänk trend. Basplagg i all ära. Men på rean har du ofta god chans att fynda trendplagg som är snygga även nästa säsong. 
   
 • Rätt storlek. Storlek och passform är två saker du aldrig ska tumma på när du handlar på rea, oavsett hur billigt plagget är. Om plagget inte passar nu kommer det med största sannolikhet inte att passa sen.
   
 • Satsa på underkläder. Trenderna är sällan lika starka på underkläder som på vanliga kläder. Passa därför på att köpa lite lyxigare underkläder på rean. 
   
 • Spara kvitto. Fråga om det är öppet köp eller bytesrätt på det du köper, och behåll alltid kvittot. Kom även ihåg att du kan reklamera ditt reafynd, om du upptäcker att det är trasigt – oavsett butikens regler gällande öppet köp.  

Av Allum

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Ordinarie öppettider:
Mån-fre 10-20, lör-sön 10-18

Phone : +46 31 340 44 40
> Kontakta oss

Top