Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Allum ? Klicka här

Nervkittlande läsning: Fem kritikerrosade thrillers

Trender15/06/2017

En bra thriller ingjuter skräck och spänning där du inte trodde det var möjligt. Här hittar du tips på fem böcker som bland annat kretsar kring ett demensboende, en mossmark och en gymnasieskola i Djursholm. Till synes ganska harmlösa platser, men som i dessa kritikerrosade böcker blir riktigt skrämmande. Trevlig sommarläsning!

Av Allum

Hemmet av Mats Strandberg

På demensboendet Tallskuggan bor Joels mamma Monika, som trots sin sjukdom och våldsamma utbrott tycks veta något hon inte borde känna till. Vem räddar vem när allt ställs på sin spets?

”Ruggigt bra skräck [...] Suveräna personbeskrivningar och tårögt om gamlas utsatthet.”

Tara

Av Allum

Offermossen av Susanne Jansson

En ung biolog flyttar ut på landet för att göra en fältstudie om våtmarker. Men vad händer när en kropp hittas i mossen? Suggestiv och spännande berättelse. 

"Bästa boken just nu. /.../ Vi undrar, bläddrar febrigt och blir på köpet experter på våtmarker (bara en sån sak!). Och när Offermossen grävt tillräckligt djupt i gåtorna får vi till slut svar."
Jenny Lindh. M-Magasin

Av Allum

Störst av allt av Malin Persson Giolito

Fem elever och en lärare hittas skjutna i ett klassrum i Djursholm. Maja är den enda som är oskadd och också den som ställs inför rätta. I den här täta berättelsen vävs rättegången ihop med historien om hur hon kunde hamna där.  

”Rättegångsthrillers brukar falla under kategorin nöjeslitteratur, kanske inte min kopp om jag ska vara ärlig, men Störst av allt fungerar utmärkt som snabb, effektiv, insugande underhållning.”
Helena Lie, Skånska Dagbladet

Av Allum

Törst av Jo Nesbø

Jo Nesbø är tillbaka med utredaren Henry Hole, som i detta fall utreder en kropp som har tömts på blod och har bitmärken på halsen. Vampyrism eller något annat? 

”Komplex och oavbrutet spännande bjuder den på hela provkartan av vad vi idag kräver av en god deckare. Nämligen inte bara jakt på förövare utan också litterära kvaliteter.”
Inger Dahlman, Norrköpings Tidningar

Av Allum

Fällan av Melanie Raabe

Hyllad debutroman om en kriminalförfattare som hittar sin systers mördare och bestämmer sig för att skriva en bok om fallet. När boken är släppt ger hon endast en intervju … till mördaren. 

»Innovativ debut. I likhet med filmerna Room och Fönstret åt gården, med huvudkaraktärer oförmögna att lämna bostaden, blir även omvärlden i Fällan en omtumlande och närmast surrealistisk föreställning.«
Thomas Jonsson, BTJ

Av Allum

Hitta sommarens läsning här

Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

031-340 13 00

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Ordinarie öppettider:
Mån-fre 10-20, lör-sön 10-18

Phone : +46 31 340 44 40
> Kontakta oss

Top