Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Allum ? Klicka här

Koppla ner och koppla av! Låt mobilen vila i sommar

Trender11/07/2017

Vågar du testa en digital detox? Att stänga av jobbmejlen, logga ut från sociala medier och sluta surfa planlöst kan vara utmanande men nyttigt. Speciellt när det är dags för semester. Gör det steg för steg och bli mer närvarande i det verkliga livet. 

Pushnotiser som plingar till, mejlen som fylls på och ständiga påminnelser från kalendern. Mobilen rymmer inte bara allt för att göra din vardag enklare – den ständiga skärmtiden kan även göra dig stressad och rastlös.

Känner du att du ständigt måste dokumentera det du upplever och intalar du dig själv att du blir lugn av att gå igenom jobbmejlen på din lediga tid?
I Sverige kollar vi på våra mobiltelefoner i snitt 180 gånger om dagen. Det är alltså inte så konstigt att vi är stressade, distraherade och har svårt att slutföra det vi håller på med.

Koppla ner nu

Vill du bli mer närvarande i vardagen kan du testa en digital detox i sommar. Du behöver inte lägga ifrån dig mobilen, men testa att använda den mindre än vad du gör i dag, Och glöm inte att känna efter hur du upplever livet när du inte behöver filtrera det genom din mobil.

Här är några tips på vägen för en mer avkopplad livsstil:

  • Aktivera autosvar på din jobbmail när du har semester. Var tydlig med vilken period du är borta och hur du ska nås om något är brådskande.
  • Rensa bort appar du inte använder …
  • … och stäng sedan av notisfunktionen på de appar du behåller.
  • Var närvarande i samtal och ögonblick utan att dokumentera dem.
  • Kolla inte på mobilen efter en viss tidpunkt varje dag. 

Av Allum

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
Ordinarie öppettider:
Mån-fre 10-20, lör-sön 10-18

Phone : +46 31 340 44 40
> Kontakta oss

Top