Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Allum ? Klicka här

Glasögonstylistens tips: Tre solglasögontrender att satsa på i sommar

Trender28/06/2018

Dags för nya solglasögon? Paulina Håkansson är glasögonstylist på Synoptik och vet exakt vilka trender som är stora i år. Ett ledord är att tänka klassiskt, men med en twist.

Cat eye-bågar, pilotglasögon eller små trendiga brillor som sitter långt ner på nästippen? Att hitta rätt solglasögon är inte helt lätt när det finns så många snygga modeller att välja bland. Dessutom har solglasögon aldrig varit en så stark modeaccessoar som det är i år.
För att du ska hitta rätt har vi tagit hjälp av Paulina Håkansson, hon är utbildad glasögonstylist och jobbar på Synoptik.
– Solglasögon är ett statement och en stark trendaccessoar. I år är det perfekt att satsa på ett par riktigt trendiga modeller, för trenderna i år är så pass klassiska att de kommer hålla i många år framöver.

Solglasögon för dig

När Paulina Håkansson hjälper kunder utgår hon bland annat från deras ansiktsform.
– Här gäller det att framhäva och förstärka drag! Men det skiljer sig om du är kille eller tjej. Jag brukar säga att killar ska förstärka sina ansiktsdrag. Har du till exempel ett rakt ansikte passar raka glasögon bäst. Men är du tjej med ett rakt ansikte ska du istället tänka på hur solglasögonen kan bryta av, formade bågar trollar fram former medan kantiga framhäver kindben, till exempel.
Men det är inte bara ansiktsformen som är viktig. Även hudton och hårfärg spelar in när glasögonstylisten gör sitt jobb.
– Akta dig för att välja ett par bågar som smälter in i din hudton Jag tittar så klart även på din personliga stil, men det är inte lika viktigt. Vi får väldigt sällan beröm om solglasögonen matchar våra outfits, utan snarare för att de sitter bra och ser bra ut på våra ansikten, påpekar Paulina Håkansson.
En av de vanligaste frågorna Paulina Håkansson får från kunder är om solglasögonen ska täcka ögonbrynen eller inte. Här har hon en bestämd åsikt:
– Ögonbrynen ska synas! Tänk på hur mycket du kommunicerar via dina ögon, och när de täcks av dina solglasögon är det istället dina ögonbryn som kan kommunicera och uttrycka det du säger och känner.

Högre kvalitet

Det stora utbudet av solglasögonen kan göra det ännu svårare att välja. Alla solglasögon som säljs har UV-skydd, oavsett om du köper dyra märkesbågar från optikern eller billigare varianter från de stora modekedjorna. Fördelen med att välja dyrare solglasögon ligger i kvaliteten.
– När du köper solglasögon hos oss hjälper vi dig att justera bågarna så att de passar dig perfekt. Dessutom är kvaliteten på glaset bättre och solglasögonen är tåligare, säger Paulina Håkansson.
Hos optikern finns det ofta fler typer av glas att välja bland. Spegelglas i många olika färger eller polariserande glas, som tar bort blänk och gör färgerna tydligare. Paulina Håkansson förespråkar mörkare glas under högsommaren, när solen är som starkast, och ett par ljusare glas för sensommaren eller kvällssolen.
– Tips och trix i all ära, det viktigaste är så klart att välja en båge du trivs i. Men jag rekommenderar alla att ta chansen att få hjälp av en utbildad stylist, som tillsammans med dig hittar de perfekta solglasögonen för just dig, säger Paulina Håkansson.

Sommarens tre starkaste solglasögontrender

  1. Sportigt. Men inte renodlade sportglasögon, utan mer sporty chic. Tänk spegelglas som går ton i ton med bågen. Om du väljer extra färgstarka spegelglas kan du leta efter ett par utan ram, för att få den rätta Kim Kardashian-looken.
  2. Klassiskt och cleant feminint. Tungt markerade bågar med mycket plast. Gärna kattinspirerad form som pekar högt och lutar in mot kinden. Tänk svart, stora loggor och Hollywood-glam.
  3. Transparenta bågar. Oavsett om du väljer vita, grå eller rosa bågar ska plasten vara transparent och inte hårdpackad. Det är supertrendigt.

Av Allum

Hitta rätt solglasögon hos oss på Allum

Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

031-44 02 11

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Ordinarie öppettider:
Mån-fre 10-20, lör-sön 10-18

Phone : +46 31 340 44 40
> Kontakta oss

Top