Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Allum ? Klicka här

Fem smarta teknikprylar som förenklar din vardag

Trender12/10/2017

Drömmer du också om det smarta hemmet? Lite mer automatik och lite färre sladdar, fjärrkontroller och mindre trassel? I dag finns det många produkter och tjänster som kan hjälpa dig med just det – och de flesta går att styra direkt med din mobiltelefon. Här är några gadgets som hjälper dig att komma igång.  Alla priser är vägledande. Lokala avvikelser kan förekomma.

Av Allum

Kontroll hemma när du är borta

Ett lättanvänt och trådlöst kontroll- och övervakningspaket från Panasonic, som innehåller en hubb, ett uttag, en inomhuskamera och två sensorer. Vid köp laddar du även hem en kontrollapp, som låter dig styra systemets alla funktioner. Om sensorerna eller kameran aktiveras meddelas du via din smarta telefon eller fasta telefon. Uttaget som följer med kan du använda till att styra andra funktioner i hemmet via kontrollappen, till exempel om du vill att kaffebryggaren ska sätta i gång innan du kliver upp på morgonen. Vill du köpa till fler enheter till systemet är det enkelt att parkoppla dem via ditt trådlösa nätverk.

Kjell & Company, 2 649 kr

Av Allum

Belysning med ett klick

En enkel lösning för dig som vill kontrollera hela hemmets belysning med en enda fjärrkontroll. Sätt strömbrytaren i det vanliga eluttaget och använd sedan fjärrkontrollen för att slå av och på belysningen. Smidigt och framför allt mycket smart!
Clas Ohlson, 199 kr

Av Allum

Snabb streaming i 4K

Har du inte redan en Google Chromecast är det dags att ta klivet, nu när superversionen Ultra finns. Om du har en tv som klarar HDR och 4K är det här den bästa lösningen för att smidigt streama tv och film direkt från din telefon eller surfplatta. Installationen är enkel, det enda du behöver är ett eluttag och en tv med en ledig HDMI-port.  
Clas Ohlson, 799 kr

Av Allum

Streama musiken

Det smarta hemmet är inte komplett utan möjligheten att streama musik till dina högtalare. Google Chromecast Audio är busenkel att använda tillsammans med stereoanläggningar med 3,5 mm ljudingång. Du streamar direkt från din telefon – utan att det påverkas av inkommande samtal eller andra aktiviteter på telefonen.

Kjell & Company, 419 kr 

Av Allum

Väderstation 2.0

Vill du få koll på klimatet både inomhus och utomhus? Då är det här väderstationen för dig. Netatmo Urban Weather Station består av två sensorer. Den du sätter inomhus mäter bland annat luftfuktighet, temperatur och luftkvalitet och varnar dig om halterna är för låga eller höga. Utomhussensorn ger dig information om både luftfuktighet och temperatur. Informationen från de båda sensorerna presenteras snyggt och överskådligt i en app till din smarta telefon.

Clas Ohlson, 1 690 kr

Av Allum

Fler smarta prylar till hemmet hittar du på

Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

031-340 28 90
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

031-44 51 60

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Ordinarie öppettider:
Mån-fre 10-20, lör-sön 10-18

Phone : +46 31 340 44 40
> Kontakta oss

Top