Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Allum ? Klicka här

Cykelsemester i sommar: Upptäcktsfärd på två hjul

Trender11/05/2017

Vill du upptäcka Sverige på småvägar och se landskapet förändras från ett nytt perspektiv? Testa cykelsemester. I Sverige är det enkelt att ta sig fram längs de många cykellederna och det finns många smultronställen som väntar på att bli utforskade, inte minst här i Partille. 

Om vädret tillåter är cykelsemester ett roligt sätt att ta sig runt i Sverige i sommar. Det finns gott om cykelleder som tar dig till platser du inte hade sett om du hade åkt bil. Dessutom kan du anpassa resan efter ditt eget tempo, ta dagen som den kommer och njuta av naturen. 

Att tänka på innan du ger dig av

Kom ihåg att se över din cykel och annan utrustning i god tid innan du ger dig av. Ska du vara borta flera dagar är det viktigt att packa lätt. Men glöm inte cykelpump, förbandslåda och vattenflaska.

Cykelhjälm är ett måste. Välpumpade däck likaså. Investera gärna i cykelväskor som du fäster på cykeln, eftersom det blir för tungt för kroppen att cykla med till exempel ryggsäck.
Tänk också på att du blir hungrig av att cykla! För att hålla energin och humöret uppe är det därför viktigt att äta mycket under resans gång.

Tillbehör för både nybörjare och proffs

Oavsett om du är van cykelturist eller ska testa det för första gången kan det vara bra att i förväg bestämma vilken led du vill följa. Ska du bara ta en dagstur blir planeringen enklare. Men om du vill ge dig ut på en längre tur kan det vara bra att planera in några stopp på vägen. Dessutom gäller det att packa smart och ha rätt tillbehör. På Allum hittar du Claes Ohlson, Stadium och Intersport där du hittar alla tillbehör inför din resa.

Vår checklista över det mest nödvändiga:

  • En CE-märkt cykelhjälm
  • Vadderade cykelbyxor om du planerar att cykla längre sträckor
  • Solglasögon och solkräm
  • Cykelpump och silvertejp
  • En karta
  • Cykelväskor
  • Cykellås

Cykelleder i närheten av Partille

  • Kattegattleden: Löper mellan Göteborg och Helsingborg, en sträcka om 37 mil. Leden är bilfri och löper längs kusten.
  • Turistråket: Högt rankad cykelled om 8,3 mil som löper runt Storgöteborg, och passerar så väl Göta Älv som havet. Har flera anslutande cykelleder som tar dig direkt ut i skärgården. 
  • Säröbanan: Cykla på den gamla banvallen mellan Göteborg och Särö, med skön havsutsikt längs vägen. Sträckan är 2,5 mil enkel väg. Säröbanan är en etapp av Kattegattleden.

Av Allum

Här hittar du alla tillbehör till cykelsemestern

Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

031-340 28 90
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

031-340 19 00
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

010-452 85 45

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
Ordinarie öppettider:
Mån-fre 10-20, lör-sön 10-18

Phone : +46 31 340 44 40
> Kontakta oss

Top