Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Allum ? Klicka här

Blommornas språk: Fem tillfällen när buketten säger allt

Presenttips18/05/2017

Vackra buketter av färgglada snittblommor blir allt mer populärt i hemmen. Det är också en uttrycksfull gåva – med ett helt eget språk. Vill du överraska, glädja eller visa ditt deltagande med en bukett? Här är några tips på vägen. 

  • Nyförälskad: Tidigare har en bukett av röda, blåa och vita blommor betytt frieri. Är du inte riktigt redo för det, men vill ändå visa din kärlek? Satsa på rosa blommor, som enligt traditionen betyder ”Jag är förälskad i dig och lovar dig trohet”.
  • Guldbröllop: Antingen är det sju röda rosor, ett klassiskt ”jag älskar dig”, som gäller. Eller så satsar du på en blå bukett med åtta blommor, som dubbelt lovar att du förblir din kärlek trogen till döden.
  • Kondoleanser: Vita liljor eller rosor är fortfarande vanliga sorgeblommor. Men det är så klart inget fel i att välja en bukett som mottagaren hade uppskattat.
  • Grattis på födelsedag: En bukett som går i orangea och lila toner visar trofasthet och lyckönskningar. Ofta används rosor, nejlikor och germini i grattis-buketten – men glöm inte bort att anpassa buketten efter mottagarens egen smak.
  • Krya på dig: Här är buketten nödvändigtvis inget måste. Det går lika bra att ge bort en orkidé i en kruka. Varma färger och mjuka former är ett klassiskt sätt att visa deltagande på.

Av Allum

Du hittar blommor för alla tillfällen på

Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

031-44 13 50
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

031-44-04-48

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider
Ordinarie öppettider:
Mån-fre 10-20, lör-sön 10-18

Phone : +46 31 340 44 40
> Kontakta oss

Top