Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Allum ? Klicka här

Bilsemester med familjen: 6 tips för en enklare resa

Trender27/06/2017

Att packa bilen och åka på bilsemester hör sommaren till. Friheten i att kunna åka långa sträckor, packa mycket och inte behöva passa tider ger en skön känsla. Om du reser med barn kan dock bilsemestern vara förknippad med en viss oro. Hur håller man barnen nöjda och sams i baksätet? Här är några knep.   

Det är hög tid att planera årets semester och i Sverige är bilsemester ett populärt sätt att resa under sommaren. Att färdas i sin egen takt och packa mycket är några av anledningarna till varför vi gillar att bilsemestra. Dessutom är det ett bra sätt att se och uppleva mycket på.
Reser ni hela familjen vet du säkert att det är ett jobb i sig att hålla barnen sams i baksätet. Genom att planera resan och stoppen noggrant minskar du risken för sura miner och bråk. Här följer ytterligare några tips på vägen.

Checklista: Bilsemester med barn

  1. Mikropausa. Många, korta pauser är ofta bättre än få och långa. Låt barnen med spring i benen leka av sig på en rastplats, eller stanna en kort stund vid en spännande sevärdhet.
  2. Boka boende. Det kan tyckas mysigt att ta bilsemestern på uppstuds. Men det leder oftast till frustration att inte ha någonstans att sova när kvällen kommer. Speciellt för familjens minstingar.
  3. Underhållning. Målarböcker, surfplattor, musik och leksaker. Satsa på underhållning för att hålla barnen sysselsatta och glöm inte att packa en powerbank så att mobiltelefoner och läsplattor aldrig riskerar att laddas ur.
  4. Förbered dem. Var tydlig med hur lång resan är och hur länge ni kommer att vara borta. Om du har förberett barnen på resan kanske du till och med lyckas undvika den klassiska frågan ”är vi framme snart?”.
  5. Enkla humörhöjare. Sjung med till radion. Spela bilbingo. Räkna bilmodeller. Berätta om ställen ni passerar. Enkla humörhöjare håller alla i bilen sysselsatta och får milen och tiden att passera snabbare.
  6. Viktigaste väskan. Packa en liten väska med det viktigaste. Våtservetter, vatten, välling, blöjor om det behövs, frukt, nötter, åksjukearmband och liknande.

Av Allum

Hitta rätt utrustning för bilsemestern här

Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

031-340 28 90

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Ordinarie öppettider:
Mån-fre 10-20, lör-sön 10-18

Phone : +46 31 340 44 40
> Kontakta oss

Top