titleNewsletter.newsletter

Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Allum ? Klicka här

Åtta tips som får dig att lyckas med festen

Trender14/11/2017

Under vintern finns det gott om tillfällen att fira. Bjud in dina vänner på glöggmingel, en festlig middag eller ett maskeradparty med roligt tema. Oavsett var du lägger ambitionsnivån finns det några saker att tänka på. Här är våra bästa festtips, allt för att din fest ska bli så bra och minnesvärd som möjligt. 

En del älskar att bjuda på fest och andra föredrar att bli inbjudna till fest. Är du sugen på att anordna vinterns mest minnesvärda bjudning? Tänk på att inte sätta ribban för högt, ibland är det de uppsluppna och enkla bjudningarna som dina vänner minns bäst. Men är du en rutinerad festfixare kanske du är redo att höja nivån ytterligare, med en temafest eller maskerad. De kräver lite mer i planering och utförande, men är oftast väldigt populära – speciellt om ni är ett stort gäng som samlas.

Nedan har vi samlat några tips inför festfixandet. Följ dem gärna när du planerar din bjudning. För när festen väl är i gång ska du kunna luta dig tillbaka och njuta av allt det roliga.

Så lyckas du med festen

 • Inbjudan. Det vanliga i dag är att bjuda in via sms eller Facebook. Men det betyder inte att du kan slarva med inbjudan. Var tydlig med datum, tid, plats och eventuell klädkod. Och glöm inte bort att informera gästerna om vilken typ av fest det är. Ska du bjuda på middag eller bara enklare tilltugg? Har festen ett tema som ska följas? Ange också när gästerna ska svara på din inbjudan.
 • Mat och dryck. Om du ska bjuda på mat, gör rätter som du kan förbereda i god tid innan. Testa inte nya recept samma dag som din fest. Se till att det finns vegetariska alternativ. Om festen är riktigt stor är det bra att fästa små lappar vid varje rätt där det står vad maten innehåller. Lägg upp snacks i små skålar i alla rum. Köp mer mat och dryck än vad du tror går åt. Oöppnade flaskor från Systembolaget går att lämna tillbaka.
 • Musik. Välj glad musik med hög igenkänning. Det är ingen vits att skryta med ditt smala musikintresse på din fest. Om du inte känner dig bekväm med att sätta ihop en låtlista finns det mängder av listor att välja bland på exempelvis Spotify.
 • Förberedelser. Förvarna alltid dina grannar. Ställ fram extra toapapper och häng in nya handdukar i badrummet. Är festen stor kan du även ha ett akutkit synligt i badrummet, med plåster, hårspray, huvudvärkstabletter och andra nödvändigheter. Se till att det finns soppåsar där dina gäster kan slänga skräp. Röj undan i hallen så att det finns gott om plats för skor och jackor.
 • Dekorera. Levande ljus, snittblommor och marschaller är stämningshöjare, men placera inte ljusen där brandrisken är stor.
 • Glöm inte bort dig själv. Planera in tid för att göra dig själv fin innan festen börjar.
 • Och glöm inte bort dina gäster. Ta emot alla gäster och hälsa dem välkomna. Styr festen när den väl är i gång, ”nu finns det mat framdukat”, ”nu är det dags för lekar”. Presentera personer för varandra och se till att ingen har tråkigt eller är ensam. Du kan vara uppmärksam samtidigt som du har roligt!
 • #bästafesten. Är ni många på festen kan det vara en smart idé att bestämma en hashtag som alla kan använda för att tagga sina festbilder på Instagram. 

Av Allum

Hos oss hittar du allt du behöver till festen

Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

031-364 03 06
 • Cervera på sociala nätverk :
Våra andra butiker Cervera
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

031-44 13 50
 • Dimoda på sociala nätverk :
Våra andra butiker Dimoda
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

031-44-04-48
Visa på karta

Öppettider

Alla dagar 6-23

Kontakt

031-340 05 00
 • ICA Maxi på sociala nätverk :
Våra andra butiker ICA Maxi
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

031-44 87 70
 • Indiska på sociala nätverk :
Våra andra butiker Indiska
Visa på karta

Öppettider

Måndag-onsdag 10-18, torsdag 10-19, fredag 10-18, lördag 10-14

Kontakt

031-44 31 57
 • Systembolaget på sociala nätverk :
Våra andra butiker Systembolaget
Visa på karta

Öppettider

Måndag-lördag 7-21, söndag 10-21

Kontakt

031-336 23 50
 • Willys på sociala nätverk :
Våra andra butiker Willys
Visa på karta

Öppettider

Måndag-fredag 10-20, lördag-söndag 10-18

Kontakt

031-336 16 00
 • Åhléns på sociala nätverk :
Våra andra butiker Åhléns

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga

Öppettider

Ordinarie öppettider:
Mån-fre 10-20, lör-sön 10-18

Phone : +46 31 340 44 40
> Kontakta oss

Top