Ladda ner ditt köpcentrums app gratis Allum ? Klicka här

Årets starka grilltrend: Mer grönt och närproducerat!

Trender22/06/2017

Vad är din favorit på grillen i sommar? Färska sparrisar, en mumsig efterrätt eller en saftig bit kött? Nästan allt går att grilla och 20 procent av alla svenskar grillar så ofta de bara kan. Men finns det några trender som sticker ut på grillen i år?

Grillat är godast – och roligast! Och det är något vi gärna gör i sällskap. I Sverige förknippar vi grillning med gemenskap. I en aktuell undersökning svarar 36 procent av de tillfrågade att de gärna involverar sina gäster i matlagningen när grillen är tänd. Men förutom att det är ett socialt och prestigelöst sommarnöje gör vi det ju också för de goda smakernas skull. För visst är det svårslaget med grillade grönsaksspett, möra köttbitar eller att i all enkelhet grilla några varmkorvar till barnen?

I år är råvaran i fokus

Precis som i all annan matlagning finns det vissa trender även när det gäller grillat. Kol eller gasol har länge varit en het debatt. Långkok eller det snabba enkla?
I år är det råvaru-fokus som gäller. Och det ska helst vara svenska och närproducerade råvaror. Dessutom slår det vegetariska köket igenom på allvar i år, när så många som 30 procent av alla svenskar svarar att de vill grilla mer vegetariskt. Halloumi samsas med grönsaker i alla färger och former, och vegetariska portobello-burgare är ett populärt alternativ.

Pizza på grillen

Vill du testa något nytt på grillen? Till förrätt är det gott att grilla en pizza bianco på en pizzasten på gallret. Pizza bianco är vit pizza, alltså utan tomatsås. Toppa istället med aubergine, sparris och mozzarella, och låt gästerna hugga in på varsin slice. Blomkålshuvuden med riven ost och olivolja, marinerad tofu eller veganska burgare gjorda på sötpotatis är goda och gröna förslag på huvudrätt. Till efterrätt är den klassiska efterrätten gino ett säkert kort eller varför inte testa en hel, grillad ananas. Enkelt, somrigt och uppskattat!
Välkommen in till Allums mataffärer för fler goda grilltips!

Av Allum

Hitta allt för grillen här

Visa på karta

Öppettider

Alla dagar 6-23

Kontakt

031-340 05 00
Visa på karta

Öppettider

Tisdag-torsdag 10-18, fredag 10-19, lördag 10-14

Kontakt

031-44 46 44
Visa på karta

Öppettider

Måndag-lördag 7-21, söndag 10-21

Kontakt

031-336 23 50

Andra nyheter

#JustAsk

Vi svarar
inom en timme
på vår Facebook sida

Ställ din fråga
Öppettider

Ordinarie öppettider:
Mån-fre 10-20, lör-sön 10-18

Phone : +46 31 340 44 40
> Kontakta oss

Top